Skip to main content

Vaak krijgen we de vraag: ‘Hoe zit het met de premies of subsidies?’

De vlaamse renovatiepremie gebruiken voor vochtweringswerken ADG vochtspecialist

Voor het plaatsen van isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp is de regelgeving transparant en duidelijk. Nemen we bijvoorbeeld een traditionele dakisolatie dan kan de klant aan de hand van twee eenvoudig rekensommetje correct geïnformeerd worden.

Voor de premies met betrekking tot het oplossen van vocht- en/of luchtvochtigheidsproblemen is dit echter niet aan de orde. Deze premies zijn afhankelijk van tal van factoren. Enerzijds hebben we de aard van de ingreep. Spreken we hier over een behandeling tegen opstijgend vocht, een lek in het dak of over het oplossen van een luchtvochtigheidsprobleem? Ook voor de behandeling van een kelder zijn er premiemogelijkheden.

Vanuit de Vlaamse overheid zijn er 2 mogelijke premies die kunnen worden aangewend. We hebben de Vlaamse verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie. De verbeteringspremie bedraagt maximaal 750€. De renovatiepremie kan tot 30% van het totaalbedrag (excl btw) bedragen. Om in aanmerking te komen voor deze premies dient de eigenaar aan enkele voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden hebben ondermeer te betrekking op het inkomen, de gezinssituatie, de woning, … De specifieke voorwaarden voor beide premies kan u via onderstaande link terugvinden.

Ook Vlaamse steden en gemeenten kennen vaak nog een bijkomende premie toe voor het uitvoeren van behandelingen tegen vocht. Zo kan men bij de stad Gent een premie krijgen tot 1500€ voor de behandeling tegen opstijgend vocht. Een bewoner van de stad Brugge kan zelfs tot 9000€ aan premies ontvangen.

Het dient gezegd dat enig opzoekingswerk vereist is alsook dat de voorwaarden tot het verkrijgen van een maximale premie voor de meeste eigenaars niet van toepassing zijn!

Auteur: ADG de vochtspecialist

E-mail ons

Vocht in uw woning?

Contacteer de vochtspecialist

Website door: Buro 86

ADG de vochtspecialist

A: Kasteelstraat 49
9820 Merelbeke

BTW: BE 0846.513.654

Lees hier ons privacybeleid

30 jaar garantie

ADG de vochtspecialist geeft tot 30 jaar garantie op uitgevoerde projecten. Op deze manier zetten we niet alleen onze kwalitatieve aanpak kracht bij maar kunnen onze klanten ook op beide oren slapen.

Contacteer ons