Skip to main content

Ventilatie
nodig in huis?

Bel ons: 0492 204 204

Vocht in huis of kelder?

ADG de vochtspecialist is een gevestigde waarde in het analyseren en oplossen van vocht-, condensatie- en schimmelproblemen. Als specialist in vochtproblemen kunnen wij u meerdere oplossingen aanbieden, telkens op maat van uw woning.

Condensatie- en luchtvochtigheidsproblemen

Tal van woningen kampen met condensatie- of luchtvochtigheidsproblemen. Condensatie is zelf één van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen. Het is nochtans een natuurlijk proces waarbij waterdamp afkomstig uit de lucht wordt omgezet in een vloeibare vorm (waterdruppels).

Denk maar aan de druppelvorming op de vensters in de slaapkamer na een koude winternacht. Stellen dat condensatie volledig kan verbannen worden is incorrect. Door middel van de juiste ventilatie kunnen tal van condensatie- en luchtvochtigheidsproblemen definitief verholpen worden.

Behandeling

Om de luchtvochtigheidsgraad binnen in de woning optimaal te houden dient er in het ene geval verse lucht naar binnengebracht te worden en in het andere geval moet de verzadigde lucht net naar buiten worden afgevoerd. Voor ieder probleemzijn er dan ook verschillende vormen van ventilatie en dito ventilatiesystemen. We onderscheiden 4 types:

  • natuurlijke ventilatie
  • mechanische aanvoer
  • mechanische afvoer
  • mechanische aan-en afvoer

Condensatie is een natuurlijk proces waarbij waterdamp afkomstig uit de lucht wordt omgezet in een vloeibare vorm.

Condensatie- of luchtvochtigheidsproblemen kunnen resulteren in zichtbare schimmelvorming en huiszwammen, maar eveneens in ernstige gezondheidsproblemen zoals problemen met de luchtwegen, allergieën, huidirritatie, etc. Opnieuw is een juiste diagnose en bijgevolg de keuze voor een juist ventilatiesysteem van uiterst belang!

ADG de vochtspecialist is al jaren dé partner voor al wie kampt met vochtproblemen in zijn woning.

Contacteer ons

Onze troeven

  • Jarenlange ervaring én kennis
  • Echte vakmensen met passie voor hun job
  • 30 jaar effectieve garantie op onze projecten
  • Steeds een oplossing op maat van de problematiek
  • Topkwaliteit tegen de beste prijs

Vocht in uw woning?

Contacteer de vochtspecialist

Website door: Buro 86

ADG de vochtspecialist

A: Kasteelstraat 49    A: Nieuwhuizenstraat 9
9820 Merelbeke               8790 Waregem

BTW: BE 0846.513.654

Lees hier ons privacybeleid en cookiebeleid

30 jaar garantie

ADG de vochtspecialist geeft tot 30 jaar garantie op uitgevoerde projecten. Op deze manier zetten we niet alleen onze kwalitatieve aanpak kracht bij maar kunnen onze klanten ook op beide oren slapen.

Contacteer ons