Skip to main content

Voorkom onaangename verrassingen bij een verbouwing of renovatie.

Deze zin kregen we jammergenoeg reeds vele malen te horen. Nochtans kunnen heel wat vochtproblemen op een relatief eenvoudige manier opgelost worden. Bij renovatie of verbouwingen is het dan ook sterk aan te raden om ook met (preventieve) vochtwering rekening te houden.

Wees als potentiële koper alert wanneer je een woning bezoekt. Maak gebruik van de zintuigen om sporen van vocht te ontdekken. Kijk, ruik, voel!

Maandelijks worden we gecontacteerd door mensen die een huis kochten en pas na ondertekening van de akte vochtproblemen opmerken.
Vaak wordt dan de vraag gesteld welke stappen men kan ondernemen om de vorige eigenaars in gebreke te stellen. Dit is echter een zeer moeilijke en delicate zaak. De woning wordt immers gekocht in de staat waarin ze zich bevindt op het moment van de ondertekening van de compromis. Anderzijds verklaart de verkoper in deze compromis ter goeder trouw dat er geen verborgen gebreken zijn. Indien er kan aangetoond worden dat de vorige eigenaar weldegelijk weet had van de aanwezige vochtproblemen, kan hij hiervoor verantwoordelijk gesteld worden én dient hij bijgevolg op te draaien voor de herstelling hiervan. De manier waarop de vochtproblemen aangepakt worden indien de verkoper ervoor moet opdraaien is natuurlijk opnieuw een andere gegeven. Vaak wordt er wat geprutst met cement, pleister en/of verf en komen de problemen na een aantal maanden terug naar boven. Een professionele ingreep is dus primordiaal.

Gelukkig zijn er eveneens correcte verkopers. De verkopers nemen contact met ons op omdat ze de woning wensen te verkopen, maar ze eerlijk en correct willen zijn en dus het vochtprobleem eerst oplossen voor ze de woning te koop stellen.

Indien je een huis wenst te verkopen met gekende vochtproblemen weeg dan de verschillende mogelijkheden tegenover elkaar af. Een woning met een garantiebewijs dat alle vochtproblemen verholpen werden zal u steeds meer opleveren. Niet enkel financieel maar ook mentaal.

Had ik geweten dat er vocht was, ik had dit huis nooit gekocht 1

Heeft u ook te maken met vochtproblemen in uw pas aangekochte woning en u wil een oplossing, neem dan zeker contact met ons op!

CONTACTEER ONS

Vocht in uw woning?

Contacteer de vochtspecialist

Website door: Buro 86

ADG de vochtspecialist

A: Kasteelstraat 49
9820 Merelbeke

BTW: BE 0846.513.654

Lees hier ons privacybeleid

30 jaar garantie

ADG de vochtspecialist geeft tot 30 jaar garantie op uitgevoerde projecten. Op deze manier zetten we niet alleen onze kwalitatieve aanpak kracht bij maar kunnen onze klanten ook op beide oren slapen.

Contacteer ons