Skip to main content

Water kan op verschillende manieren zijn weg naar binnen vinden.

  1. Scheuren als oorzaken van water in de kelder.

De meest voorkomende oorzaken zijn een scheur of opening in de keldermuren en/of keldervloer.

  1. Kimnaden als zwakke plek met een natte kelder als gevolg.

Ook de kimnaden vormen een zwakke plek als het gaat over waterinfiltratie. Daar waar de keldermuur en de vloerplaat samenkomen is er steeds sprake van een ‘zwakke plek’ met betrekking tot de infiltratie van grondwater. Hierbij speelt ook de hoogte van het waterpeil een cruciale rol. Indien het grondwaterpeil hoog staat neemt de druk op de gehele kelderruimte van buitenaf toe. Het kleinste scheurtje of gaatje in de keldermuur en/of keldervloer kan bijgevolg een ondergelopen kelder veroorzaken. Dit vormt tevens de meest voorkomende oorzaak.

  1. Regen zorgt voor wateroverlast en weg is je droge kelder. 

Bij hevige regenbuien is het vaak voorkomend dat de riolering het grote volume aan water niet tijdig kan evacueren. Het overtollige water zoekt vervolgens zijn weg en kan ervoor zorgen dat een kelder onder water komt te staan.

  1. Toegangsluik als oorzaak waterinsijpeling kelder.

Vergeet ook zeker niet om toegangsluiken die in verbinding staan met de buitenkant van de woning te controleren. Het water in de kelder kan zeer eenvoudig te wijten zijn aan de infiltratie van regenwater (hemelafvoer) doorheen verluchtingsgaten en/of (oude) keldergaten.

  1. Vochtige kelder als gevolg van een lek

Tot slot kan een lek in aan- of afvoerbuizen eveneens resulteren in een kelder vol water. In vele gevallen kan met een beperkte ingreep dit probleem opgelost worden maar dit is jammergenoeg niet altijd het geval. Bij aanpassingen aan het aanpalende voetpad, oprit, terras, … is enige voorzichtigheid en oplettendheid dan ook aan de orde.

Last van water in de kelder? Neem dan vrijblijvend contact op met ADG – de vochtspecialist!

GRATIS DIAGNOSE

Vocht in uw woning?

Contacteer de vochtspecialist

Website door: Buro 86

ADG de vochtspecialist

A: Kasteelstraat 49
9820 Merelbeke

BTW: BE 0846.513.654

Lees hier ons privacybeleid

30 jaar garantie

ADG de vochtspecialist geeft tot 30 jaar garantie op uitgevoerde projecten. Op deze manier zetten we niet alleen onze kwalitatieve aanpak kracht bij maar kunnen onze klanten ook op beide oren slapen.

Contacteer ons